Pages

Friday, July 20, 2018

Levendegørelse på Hjerl Hede

I den kommende weekend kan I finde mig i snedkerværkstedet på Hjerl Hede.

Jeg har i den anledning bygget en værktøjskasse, fyldt den med gammelt værktøj og fundet et par gode fyrrebrædder. Alt det vil jeg bruge til at bygge en tallerkenrække - Hvilket jeg forhåbentlig kan nå i løbet af weekenden.

Da jeg selv skal slæbe alt mit værktøj fra bilen og til værkstedet, har jeg forsøgt at begrænse udvalget af værktøj lidt. Derfor tager jeg kun mine træhøvle med, et begrænset udvalg af stemmejern, bor, save mm. Det bliver spændende at arbejde med sådan et "minimalt" sæt værktøj. Jeg er sikker på at det kan løse de fleste opgaver, men jeg regner med at skulle løse nogle opgaver anderledes end jeg plejer.

Hvis du har lyst til at kigge forbi værkstedet og se mig svede i sommervarmen, kan du finde på i værkstedet/Vinderuphuset lørdag og søndag d. 21-22. juli fra klokken 12-16.30.

Du kan læse mere om frilandsmuseet Hjerl Hede på hjerlhede.dk

Værktøjskassen er pakket

2 comments:

 1. Hej Mikkel

  Det kunne være super hyggeligt at kigge forbi, men desværre er jeg på arbejde.
  Jeg håber du får lavet tallerkenrækken færdig og får nogle gode dage på Hjerl Hede.

  Mvh
  Jonas

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det må blive en anden gang Jonas. Vi bor trods alt kun et par timers kørsel fra hinanden 😊

   Det skal i øvrigt nok blive godt på Heden. Jeg føler mig rimeligt godt tilpas med det værktøj jeg tager med. Alt er slebet og klar.

   Jeg glæder mig også til at arbejde med noget mere traditionelt dansk værktøj. Tror at det er sundt at prøve en lidt mere "minimalistisk" tilgang til arbejdet.

   Delete